Искам да помогна на хората, които са затрупани с грижи и обичайни проблеми, че има начин да се избяга от сивото ежедневие - и това е като смениш традиционното си „разписание“ с едно влизане в художествена галерия. Това казва Виктория Арсенова, която във вторник вечерта откри самостоятелна изложба в залата на „Борисова“ 6. 
Няколко дузини пъстри цветни платна в колоритни свежи нюанси е подредила авторката. Сред любимите й сюжети са пейзажите и натюрмортите с цветя. Дори и в есенните пейзажи аз предпочитам да внеса закачливи и оптимистични нюанси, казва Арсенова. Самата аз много се радвам, когато виждам, че моите рози, моите Дунави от картините грабват вниманието на хората, влезли в салона, и те излизат след това с друго настроение, добавя тя. Затова апелира в изложбената зала да влизат повече хора. Дори и да нямат намерение да купят нещо, нека да дойдат, за да се заредят с позитивизъм, казва авторката. 
Това е нейната осма поред самостоятелна изложба. Предишната й експозиция е била в Тутракан, където Виктория Арсенова е работила дълго време.