Пожар на контейнери се превърна в огнено шоу с пукотевици в жк "Дружба 3". Малко преди 2 часа в нощта срещу сряда са били запалени специализирани пластмасови съдове за разделно събиране на отпадъци. Трите контейнера - за хартия, пластмаса и стъкло, са се превърнали в трицветна топка, която вчера служители от фирмата едва успяха да отлепят, и то с помощта на кран.
Стефан Станев, който е подал сигнал на тел.112, разказа, че огнеборците са дошли изключително бързо, в рамките на десетина минути, но са се борили с пламъците повече от половин час. Тъй като контейнерите са от пластмаса, се е получил ефект на огнена река - разтопената маса е била обхваната от пламъците и се е стичала по асфалта. От високата температура асфалтът се е размекнал и също е пламнал, тъй като е на основата на нефтопродукти. Цялото това зрелище е било съпроводено от канонада на гърмящи стъклени бутилки в единия контейнер.
Хората с паркирани автомобили в близост до мястото на инцидента са успели да изтеглят колите си, като единствено бързата и професионална намеса на пожарникарите е предотвратила лумването на сухата трева и запалването на насмолените покриви на близките гаражи. Според хора от квартала най-вероятно пожарът е запален от клошарите, които често се скитат наоколо.