Лизингов „Фолксваген Пасат“ се превърна в купчина метал, а паркиран пред него „Фолксваген Голф“ пострада тежко след палеж вчера призори.
Сигнал за огъня на ул.“Кирил Старцев“ е получен на тел.112 в 4.48 часа. Когато на място пристигнал екип на Първа противопожарна служба, пасатът вече бил напълно унищожен. Запазена, но само външно, е дясната част на колата и то благодарение на хвърлената от пожарникарите пяна.
Частично е изгоряла и задната част на тунингования с много грижи голф. От високата температура се е стопила и уличната лампа.
Огледът от служители на Първо РПУ е констатирал, че огънят е тръгнал от предния ляв калник на пасата, който е залят най-вероятно с бензин и е запален.
19-годишният собственик на голфа с мъка гледаше колата си. Само унищожената музикална уредба струва 2000 лева, частично е засегната тапицерията на задните седалки.
Собственикът на пасата, от който е тръгнал огънят, се занимавал с търговия и живеел в близък блок, казаха съседи. По думите им колата била лизингова. Полицията изяснява кой и защо е решил да му изпрати огнената телеграма.