Футболистите на „Дунав“ приключиха лагерната подготовка със загуба в контролен мач срещу „Литекс“ в Ловеч /1:4/. След двубоя „Утро“ разговаря със старши треньора на отбора Людмил Киров.

- Г-н Киров, как се стигна дo тази загуба?
- Заложихме на експериментален стартов състав. По принцип играем в схема 3-5-2, но този път я променихме заради липсата на подходящи изпълнители. От опита си на футболист зная, че отборите играят по принцип отпуснато в последната контрола. Този лагер ни се овидя. Не искам да се оправдавам. Днес ще говоря с футболистите и ще им кажа какво не ми хареса. До 1:1 стояхме нелошо, после направихме поредица от грешки.
- Голът за "Дунав" бе вкаран от Коке. Какъв е този футболист?
- Японец е. Беше на проби. Като физика и атлетически възможности не стои никак добре, така че ще си ходи.
- А какво стана с холандеца Шакийл Уудстра?
- И той си тръгна.
- Какви са шансовете да предложите договор на дошлия от "Левски" юноша Симеон Димитров?
- Не знам. Има качества, но е много млад. "Дунав" се нужаде от опитни играчи. Струва ми се, че далеч не е готов за мачове в първенството в Първа лига.
- Много се говори и пише, че бившият футболист на "Дунав" Васил Шопов ще напусне "Ботев" /Пд/ и че един от евентуалните кандидати за неговото привличане би могъл да е "Дунав"?
- Омръзнаха ми подобни спекулации. Всеки пише нещо, предлага, коментира, дава съвети. Ще кажа само едно и ще приключа темата - Шопов се разписваше досега срещу заплата от 7000 лева. Клубовете, които искат да го имат, му предлагат и до 12 000 лева. Ако някой в Русе смята, че може да му осигури подобно месечно възнаграждение, нека да преговаря с него. Шопов просто няма как да дойде в Русе. Иначе и аз искам да го видя в нашия отбор, но не виждам как може да стане.
- Докъде стигна селекцията?
- Да речем, че е приключила 80 процента. До края на трансферния прозорец има близо два месеца, така че има върху какво да умуваме.
- Как стои въпросът с португалското крило Самедо?
- Той пристигна в Русе. Днес ни чака тренировка от 18.30 часа и той ще се включи в нея. 
- Какви са впечатленията ви от клубните юноши Кристиан Върбанов, Мерт Тасим и Винченцо Ангелов?
- Приятно съм изненадан и от тримата. Доволен съм от начина, по който проведоха подготовката. С времето трябва да мислим как да вграждаме в първия отбор млади и талантливи русенски футболисти.  
- Какво следва по програма?
- В сряда ще бъдем домакини на контролен мач срещу румънците от "Академика" /Пиенчени/. 
"Дунав" срещу "Литекс": Ганев, Мунин, Върбанов, Контохристос, Йоргос, Кавалканте, Селеменев, Лазаров, Димитров, Христов, Коке /Ангелов, Хасан, Димов, Ковачев, Исаевски, Самуел Инкоом, Ахмедов/.