Иран победи България с 3:0 (25:23, 25:23, 25:21) в мач от волейболната Лига на нациите, игран пред препълнените трибуни на зала "Колодрума" в Пловдив. Така след две поредни победи в турнира, "лъвовете" на Силвано Пранди допуснаха девета загуба.   

Родният тим заема 12-а позиция в класирането с 13 точки (5 победи, 9 загуби). Иранците отново са лидер в таблицата с 36 точки (12 успеха, 2 поражения).

Селекционерът на Иран Игор Колакович пусна голяма част от резервите си срещу "трикольорите".

"Лъвовете" започнаха силно с аванс от 3:0 и задържаха преднината си до средата на гейма. След второто техническо прекъсване "персите" изравниха. Двата тима се движеха точка за точка до 21:21, но иранците се възползваха от наши грешки в края и спечелиха първия сет с 25:23.

Втората част започна равностойно, но българите продължиха с грешките при начален удар. "Лъвовете" спечелиха няколко важни разигравания и излязоха напред в резултата за 12:11. Иранците обаче вдигнаха оборотите и дръпнаха с три точки за 20:17. Те удържа преднината си и затвориха втория сет при 25:23.

В началото на третата част България бе по-концентрираният отбор на терена. "Персите" обаче не позволиха на "лъвовете" да натрупат непреодолим аванс, и борейки се за всяка точка, Иран взе категорична победа в мача след 25:21 в третия гейм.

Най-резултатен за България бе Цветан Соколов с 19 точки. Девет добави Мартин Атанасов.

В неделя в последния си мач от турнира България ще се изправи срещу Сърбия. Срещата в зала "Колодрума" е от 20:30 ч.