Никола Димитров Стефанов е новият изпълнителен директор на „Свободна зона Русе“ АД. Решението за смяната на досегашния директор Димитър Недялков е взето на 19 юни от Министерство на икономиката - принципал на Национална компания „Индустриални зони“. Реално Стефанов ще встъпи в длъжност след вписването му в Търговския регистър, което се очаква да стане идната седмица.

Дотогава шеф на зоната остава Недялков, който вече 10 години е на този пост, а фирмата постоянно се развиваше и трупаше печалби.
Потвърждение за това са думите на Димитър Недялков вчера пред „Утро“, че Свободна зона е завършила финансовата година с над 550 000 лева печалба след облагането с данъци. Затова той е изненадан от смяната, но отказа по-нататъшен коментар.
Никола Стефанов е русенец, на 54 години, завършил е Военното училище „Васил Левски“ във Велико Търново, работил е като търговски представител на Дезинфекционна станция Русе и последно като консултант по продажби на медицинска техника и апаратура. Член е на „Атака“, от същата партия е и министърът на икономиката Емил Караниколов, под чието ръководство са свободните зони в страната.