Пианистът Николай Димитров направи премиера на своя авторска композиция по случай дипломирането си в Училището по изкуствата. Творбата си "Кармен - фантазия и вариации" по "Кармен" от Жорж Бизе той посвети на класната си ръководителка Сребрина Гуглева, учителка по хармония, музикален анализ и инструментознание. 
17-годишният пианист завършва една изключително успешна учебна година, изпълнена с много предизвикателства. Той взе две години за една като самостоятелен ученик, беше приет за студент в Консерваторията "Принц Клаус" в Грьонинген, Холандия, и стана първенец на випуска на НУИ. Успехът му по всички предмети е 6.00, а общият успех в дипломата заедно с матурата по БЕЛ и професионалната квалификация като пианист-инструменталист е 5.89.
Николай бе удостоен с почетния плакет на НУИ за отличния си успех и изключителните си творчески постижения. Той е номиниран и за отличието "Национална диплома" на Министерството на образованието. Плакет на НУИ получи също и флейтистът Димитър Димитров, който също завършва училището.