Цялото пететажно общежитие на Професионалната гимназия по промишлени технологии "Атанас Буров" разполага със супербърз интернет, каза за "Утро" директорът на училището инж.Венцислав Василев. Пансионът, който се готви да посрещне както досегашните, така и новите ученици, които ще изберат от осми клас да учат в ПГПТ, се гордее с това, че има wi-fi навсякъде. На всеки от петте етажа има по два рутера и това гарантира интернет връзка във всички точки на общежитието, каза инж.Василев, който е наясно, че тази технологическа подробност е от особено значение за съвременните младежи. 
Освен това пансионът на булевард "Липник" 119 е ремонтиран и освежен, като това е направено с инвестиция от над 30 000 лева собствени приходи на училището. Стаите са обзаведени със 100 нови легла с матрак и повдигащ механизъм, 40 двукрилни гардероба, а през зимата помещенията се отопляват с радиатори на централно парно отопление. По време на ремонта са сменени също и душовете и смесителни батерии в баните. 
Гимназията разполага със самостоятелни апартаменти с по две и три легла и PVC дограма, всяко от жилищата има собствен санитарен възел, уточни директорът. И припомни, че в общежитието педагогически специалисти помагат на учениците да си подготвят уроците и домашните за следващия учебен ден.