Силни гърмежи от спукани гуми и буйни пламъци събудиха жителите на всички жилищни сгради около блок "Тодор Койнов" в квартал "Възраждане" вчера в 4 часа призори. Напълно са унищожени "Фолксваген Голф 6", от който е тръгнал пожарът, както и паркираните от двете му страни "Хонда Сивик" и "Фиат Типо". Частично за засегнати още "Форд Фокус" и "Форд Торнео".
Голяма трагедия, всички собственици на изгорелите коли живеят в нашия вход, каза пред "Утро" сутринта Рафаел Трифонов.
Той и семейството му чуват силни гърмежи в 4 часа и виждат пламъците от горящите коли. Внучката му се обажда на тел. 112 в 4.10 часа и за десетина минути пристигат два противопожарни автомобила, които овладяват ситуацията за половин час.
В това време горящият фиат тръгна напред, пресече улицата и спря на сантиметри от паркиран "Фолксваген Поло", допълни съседът му Димо Нанков. 
От 30 години живея в този блок, нямам врагове, с никого от съседите си не съм се конфронтирал. Работя във фирма за компютри като инженер, но и там нямам врагове, обясни собственикът на запаления "Фолксваген Голф" Димитър Недев. От пожара е пострадала и колата на съпругата му - "Фиат Типо". Според Недев пожарът няма как да е тръгнал от техническа неизправност в голфа му, защото той е само на седем години и едва на 110 000 км.
Смятам, че палежът е умишлен, но не мога да си обясня защо ми се случи това, посочи Димитър Недев.
Полицията и пожарната също смятат, че огънят е тръгнал от фолксвагена, но се въздържат от коментари заради започналото досъдебно производство.