Повечето туристи, които мечтаят да опознаят стюардесите, искат да узнаят подробности за тяхната професия, съобщава Ozon.travel.

Онлайн платформата е интервюирала потребителите, за да проучи дали искат да се срещнат или да разговарят със служителите на авиокомпанията на борда, дали биха могли да го направят и какво биха попитали стюардесите.

Повечето (83%) признават, че са много заинтересовани от това как се организира работата на стюардесите и искат да говорят за това по-подробно. Но по време на полета е почти невъзможно да се направи това, а пътниците нямат възможност да се запознаят с такива служители.

Други 10% заявяват, че са по-заинтересовани от детайлите за работата на стюардите във влаковете, особено тези, които пътуват на дълги разстояния.

Само 7% от анкетираните нямат интерес към представителите на тези професии.

Почти една трета (31%) от анкетираните четат интервюта и гледат видео канали за тайните на професията на стюардесите, а 12% се сприятеляват с тях в социалните мрежи. В същото време 25% от респондентите поне веднъж в живота си са мечтали да работят като стюарди или стюардеси.