Бог високо, цар далеко - долу-горе така стои картинката във волейболен клуб "Дунав". 
Според изявление на старши треньора Петър Шопов за "Утро" бъдещето пред мъжкия отбор е неясно, а членът на УС Валери Андреев се опита да успокои топката с думите, че няма причини за драма. Докато се опитваме да разберем какво мисли френският шеф на клуба Стефан Далайе, който пък бил по бизнес в чужбина, както и дали "Монтюпе" ще продължи да спонсорира тима, светна нова и доста ярка червена лампичка. 
"Имам договор за 1+1 година с "Дунав", но обстоятелствата ме принуждават да сменя клубната принадлежност. Няма да навлизам в подробности, но има /в клуба/ финансови проблеми. Не съм вземал заплати от три месеца. Разговарям с "Монтана", където треньор е Даниел Пеев. Най-вероятно ще поема функцията на играещ помощник треньор в този отбор", казва за BGvolleyball.com бившият вече явно капитан на "Дунав" Костадин Стойков.
Въобще, "спортният" Русе пак е тръгнал надолу. След като имаме само един представителен отбор в елита покрай футбола, с години не се радваме на женски и мъжки баскетболни тимове, май и волейболът ще се разнесе тихо като тънка мъгла след дъжд в нощните часове над града.