6 години и половина затвор заслужава неграмотен престъпник, който едва не докарал инфаркт на 12 възрастни жени, които ограбил посред бял ден. Тъй като обаче направил самопризнания и делото срещу него мина по бързата процедура, съдът на първа инстанция намали присъдата му на 4 години и 4 месеца.
Завършилият едва втори клас Ю.М. си наумил да ограбва беззащитни пенсионерки и действал по един и същ начин - фиксирал жертва, приближавал я, в подходящ момент дръпвал рязко чантата й и бягал с все сила. Първият грабеж извършил на 22 май 2017 година, когато уцелил пенсионерка с току-що изтеглени 400 лева. Ограбвал предимно възрастни жени в кв."Дружба", "Чародейка" и "Здравец". Залагал или продавал мобилните телефони, ненужните вещи изхвърлял, а парите прибирал. 
На 3 юни се разписал с цели 3 атаки, но няколко дена по-късно бил на косъм да бъде разкрит и спрял с набезите за 2 месеца. В злополучния за него ден набелязал вървяща по ул."Бузлуджа" жена с дамска чанта и сак. Тръгнал да я ограби по изпитания начин, но  срещнал съпротива. Окопитил се и отскубнал чантата, но нападнатата жена тръгнала след него с викове за помощ и за радост наблизо имало полицай. Престъпникът успял да се скрие, а после да се измъкне, но на 13 август 2017 година отново посегнал на пенсионерка и бил заловен.
Сметката показала, че от 12-те възрастни жертви били отмъкнати общо 1592 лева. Съдът обърна внимание и на изключителните психически травми, която са понесли жените. Четири от тях поискаха обезщетение от нападателя - да им върне откраднатото със сила. Съдът прецени, че са в правото си и освен на 4 години и 4 месеца затвор, осъди престъпника да възстанови заграбените 970 лева на пенсионерките.