Около 60-метрова отсечка от улица "Никола Петков" малко преди кръстовището на Олимпа може да претендира за най-измитата градска улица. Във всеки случай, в понеделник вечерта от 22.30 до малко след един часа след полунощ там една цистерна изля тонове вода. При това водата основно се лееше върху платното по посока на Млечна кухня, докато по другото "миенето" продължи не повече от половин час. 
Как на шофьора не му мина през ума да пропътува с автомобила поне още малко разстояние, та белким после службата по чистотата да се похвали, че е измила половината "Никола Петков" - да се чуди човек. Нищо подобно. Цистерната стоеше на едно място, докато водата се плискаше методично. Нещо повече - картинката оставяше впечатлението, че и шофьорът, и миячът с маркуча внимават много да не би да поизмият малко от съседното платно или, не дай си боже, неволно да влязат в началото на улица "Бабуна планина", та да вземат и там да изчистят наносите. 
За двата часа и половина, докато цистерната буча досадно, вършейки безсмислената си работа, обитателите на няколко блока се изнервиха до краен предел. И повечето от тях си припомниха, че всяка година горе-долу по едно и също време това упражнение с изливането на вода методично се повтаря. На едно и също място и все по същата схема - без реален ефект за чистотата. Хора от квартала, които будуваха принудително, коментираха, че това, което се случва за поредна година, им приличало на схема, по която можело да се източват пари за бензин по пътен лист, като самият "път" не е изминат, но водата е източена. А хазната плаща, което също май приличана източване.