Руски полузащитник пристигна на проби в „Дунав“. Футболистът, който действа в лявата част на атаката, бе повикан за индивидуална тренировка вчера от старши наставника Людмил Киров. Другият участник в заниманието бе бразилецът Фернандо Кавалканте. Останалите момчета почиваха, тъй като днес ще тръгнат за тежък предсезонен лагер в Трявна.
А „Дунав“ няма да разчита от новия сезон на полузащитника Красимир Станоев. Той записа няколко тренировки с русенския тим и води преговори за удължаване на договора си. В крайна сметка изненадващо се озова в лагера на „Етър“.
„Във Велико Търново ми предложиха по-изгодни условия“, коментира 25-годишният Станоев, облечен вече с фланелка във виолетови цветове. Той си избрал и екип с любимия му номер 31. 
Неговата служба за „Дунав“ бе два сезона. През това време изигра 52 мача и реализира 3 гола.
„Какво да направим сега - да кършим ръце ли? Негова работа е, щом си е избрал „Етър“. Да го кажа така и да приключим разговора за този футболист - Станоев не е Меси. Ако беше, да се тръшкаме и вайкаме“, коментира Киров пред „Утро“.
Той добави, че не може да е категоричен по въпроса дали Исмаил Иса ще остане в отбора. 
„Знаете моето положително мнение за Иса. Надявам се да бъде с нас на лагера в Трявна. Каквото и да реши като перспектива за кариерата си, ще съобразим с желанието му“, завърши Киров.