Преди 20 години една млада дама с влечение към красотата, прическите и работата с коси взема важно решение - да стартира малък бизнес и заедно със свекърва си да опита да разработи фризьорски салон с мъжко и дамско подстригване. Тогава обаче тази млада дама не е подозирала, че това ще се окаже повратен момент в живота й и 2 десетилетия по-късно ще притежава не 1, а 4 салона, които предлагат не само фризьорски услуги, а различни козметични процедури, ще управлява 30 подвластни на красотата момичета, а „Галка“ ще се е превърнала в емблема.
Действително късметът винаги е бил с мен през годините, но никога не съм вярвала, че така ще се стече животът ми и след 20 години ще съм стигнала дотук, разказва известната фризьорка и собственик на салони Галка Вълчева.
В четвъртък вечерта тя бе домакин на приказно парти, което се проведе в зала „Европа“ на Доходното здание и 
заедно с нейните 30 красиви и работливи момичета посрещнаха над 250 гости
По време на празненството историята на популярната марка бе разказана под формата на приказка, а четирите салона бяха представени с авангардни прически на тема „Сезони“ като всеки модел носеше усещане за пролят, лято, есен или зима.
Специален гост бе известният актьор Руслан Мъйнов, който бе поканен като изненада на партито от дългогодишните партньори на салоните и италиански козметичен гигант „Christian of Roma“. 
Това е невероятен жест от тяхна страна, за който съм много благодарна. Радвам се, че и лично собственикът на фирмата Елена Кристиано успя да присъства, разказва Галка.
Тържеството премина в духа на благотворителността като гостите предварително бяха помолени да не носят цветя и букети, а да пуснат в кутии за дарение сума по тяхна преценка. Събраните пари ще бъдат предоставени на дневен център за деца с увреждания „Милосърдие“ към хуманитарната организация Каритас.
Искахме не само да зарадваме клиентите си, но и да направим нещо добро
обяснява Галка Вълчева и цитира трансформираната от нея максима, че не само красотата, но и добротата ще спаси света. А именно добронамереността и позитивността са движеща сила в работата на бизнесдамата през годините.
Имаме си наша шегичка, че сме като едно голямо италианско семейство, което се кара и бие, но има една кауза - клиентите да са щастливи, затова винаги подхождаме с човечност, всеотдайност и професионализъм и успяваме да се справим с недоразуменията помежду си, разказва за работата с много жени накуп Галка. 
Силна подкрепа в началото на бизнеса тя получава от своите свекър и свекърва, които имат солиден опит в бранша и точно майката на съпруга й е рамо до рамо с нея на старта на първия салон в бл.“Албена“ в кв.“Здравец Изток“.
Тя се грижеше за мъжкото подстригване, а аз - за дамското. Клиентите ни обаче ставаха все повече и повече, назначихме още няколко колежки, а свекърва ми се отказа заради напредващата си възраст. 
Оказа се, че доста от клиентите ни идват от центъра до „Здравец“
за да ги подстригваме, затова реших, че следващият ми салон трябва да е близо до тях, за да не се разхождат излишно. Така открих втория на „Дондуков-Корсаков“, който се разработи много бързо, а 3 години по-късно вече беше факт и третият салон в Блока на борците. Там вече предлагахме маникюр и други козметични процедури, което беше новост за нас, връща се назад Галка.
От откриването на четвъртия салон на ул.“д-р Петър Берон“ вече са минали 7 години, а създалата собствена запазена марка фризьорка смята, че достатъчно е разработила бизнеса си и няма планове за пето студио за красота. Насочила е усилията си в предлагането на качествени услуги, развиване и усъвършенстване, а не на гонене на количество и търсене на нови клиенти.
Отделно Галка признава, че работата й е доста натоварена - тя също работи с клиенти редом с останалите фризьорки като междувременно трябва да ръководи салоните. За да облекчи напрежението от няколко месеца е назначила и управители на четирите студиа, които да поемат част от нейните мениджърски функции.
Имам невероятен екип, смятам, че им давам добър пример
тъй като винаги подхождам позитивно и добронамерено и голяма част от успеха ни се дължи именно на това, смята Галка.
Тя вижда своя подкрепа и последовател в лицето на дъщеря си Габи, която, макар и седмокласничка, вече има желание да влезе в обувките на майка си и да наследи професията й. 
Преди време искаше да учи в Икономическия техникум, но впоследствие се насочи към Гимназията по облекло в паралелка по фризьорство, което много ме радва. От моя опит съдя, че от училището излизат големи таланти и там им се дава страхотна основа, затова подкрепям решението на дъщеря си да учи там, разказва Галка и обяснява, че малката Габи дори вече е изкарала курс за грим, от който се разкрива таланта й. Бизнесдамата благодари за голямата подкрепа през годините и на съпруга, и на сина си, които винаги са били зад нея и решенията й.