Проблемите в образователната сфера и начините за по-добро взаимодействие между учители и директори бяха сред темите, обсъдени на среща на представтели на РУО, директори на училища и педагози с народните представители от „Демократична България“ и членове на парламентарната комисия по образование Елисавета Белобрадова и Иван Белчев, инициирана от русенския депутат.
Началникът на отдел „Образование, спорт и младежки дейности“ в Община Русе Таня Тодорова обоснова многократно отправяните, но без резултат искания от администрацията за осигуряване на пари за изграждането на физкултурен салон в ОУ „Никола Обретенов“ и за укрепване на негодния за използване салон в ОУ „Иван Вазов“.
В двете училища учат общо 896 деца, които са лишени от нормални часове по физическо възпитание и то във времена, в които те често са единствената възможност децата да се отделят от компютрите и смартфоните и да поспортуват.
Депутатите се запознаха с досегашната кореспонденция между Община Русе и Министерството на младежта и спорта, за да опитат да съдействат за решаване на проблема.