100 русенски деца ще пресъздадат незабравими моменти от световното първенство по футбол в САЩ през 1994 година и ще напомнят един от най-големите български спортни триумфи на всички времена. Това е част от програмата, която ще съпътства гостуването на Христо Стоичков в Русе за представянето на автобиографията му „Стоичков. Историята“. 
Премиерата на 28 юли в „Монбат Арена“ ще бъде и финал на националното турне за промоция на книгата, написана в съавторство с известния спортен журналист Владимир Памуков. Изборът на най-титулувания български футболист да посети последно Русе има конкретна причина. Градът е част от носталгичната му младост, когато е заставал на много кръстопътища, преди да стигне до ЦСКА, а оттам - в „Барселона“ и елита на световния футбол. Един от тези кръстопътища е възможността на легендарната осмица да подпише първия си професионален договор с „Дунав“. 
Тази глава от кариерата му е известна. Треньорът Паро Никодимов го склонява да играе за русенския отбор, но шефовете на ЦСКА го връщат почти от вратата и го пращат на „Армията“.
Входът на организираната от община Русе и фондациа „Русе - град на свободния дух“ среща ще струва 25 лева, срещу които всеки ще получава книгата на Стоичков, чиято цена е точно такава. За деца до 12 години достъпът ще бъде безплатен, но задължително трябва да са придружени от възрастен.