Немската рок легенда "Бонфайър" ще бъде специалният гост на 10-ото издание на Грийн рок фест в Русе след по-малко от месец. Фестивалът ще се проведе на 9 септември от 18 часа почти до полунощ на площада пред сградата на общината. 
"Бонфайър" е сред групите с дълга и успешна кариера - създадена е през 1972 г., досега има повече от 20 албума. Нейна запазена марка винаги са били мелодичните хард рок песни със завладяващи китари, груув ритъм и емоционални вокали. Благодарение на новия си вокалист Александър Щал, който се присъедини към групата преди две години, "Бонфайър" се радва на много фенове сред по-младото поколение любители на рок музиката.
Тазгодишното издание на Грийн рок фест се радва и на други артистични визити. Сред тях са гръцката банда "John Jeff Touch", "JINXY VON D'ERS" от Румъния, а също силистренската група "Everdream" и русенската "Insane". 
Събитието се организира по инициатива на община Русе, фондация "Русе - град на свободния дух" и сдружение "Грийн рок фест". Първото издание на фестивала бе през 2009 година и оттогава досега е едно от значимите събития в Русе. Идеята на феста е да даде шанс на групи в началото на тяхната кариера да покажат музиката си и да свирят на една сцена с родни и световни звезди. През годините тук са се изявявали младежки банди от София, Русе, Враца, Пловдив, Пазарджик, Силистра, Бургас, Варна, Тутракан, както и от Румъния, Турция, Сърбия и Македония. Специални гости на фестивала са били звезди като легендите "Назарет", Джон Лоутън от "Юрая Хийп", Джо Лин Търнър от "Рейнбоу", Тим "Рипър" Оуенс от "Джудас Прийст" и други. Компания са им правили  култови български групи като "Тангра", "Б.Т.Р.", "Кикимора" и др.