Кашпи с декоративна растителност, нови пейки и кошчета ще дооформят обновената пешеходна алея на бул. „Придунавски“. Архитекти вече са направили оглед и са определили местата, на които ще бъдат монтирани около 15 пейки и 20 кошчета. Идеята е до всяка пейка да бъдат поставени големи кашпи и да се оформи място за отдих на сянка. Каква растителност ще бъде засадена в кашпите, ще решат ландшафтните архитекти. 

Липсата на растителност и оголеният тротоар на обновения булевард още миналото лято станаха повод за възмущение на русенци. След като преди десетина дни завършеният „Придунавски“ беше отворен за движение, в социалните мрежи отново заваляха критики, че любимите разходки пеша по крайбрежието ще бъдат истинско мъчение в прочутите русенски жеги заради липсата на дървета. 
Тъй като заради разширението под тротоара няма почва, по ската на булеварда бяха засадени 51 нови дървета на мястото на премахнатите около 20 в участъка от Изчислителния център до ресторант „Тераса“. Предвиждаше се други 17 да бъдат преместени, но те също бяха заменени с нови дървета.
Всички новозасадени са чинари и са се хванали, казаха от фирмата, която изпълнява ремонтните дейности. Оттам обясниха, че са били предвидени и кестени, но напоследък те боледуват и е преценено, че не са подходящ вид за района. Всяко място за ново дърво е огледано и обсъдено, като за сметка на някои от много стръмните участъци по ската, където няма как да се засаждат дървета, районът около новата пасарелка ще е наситен с растителност.
 А иначе техническите изпитания на конструкцията на новата пасарелка до Облеклото вече приключиха. Изследвани бяха хоризонталните и вертикалните деформации при натоварване на определени места, като резултатите отговарят на нормите. Дъждовете обаче пречат на довършителните дейности, които включват полагане на повърхностния слой на настилката, доизграждане на парапета и осветлението.