„Оргахим“ пуска специална настилка, която е иновация за българския пазар и има малко аналози в чужбина, съобщиха от дружеството. „Dеkо di marmo“ представлява декоративна подова настилка от естествени мраморни камъчета, свързани с UV-устойчива епоксидна смола. Покритието е с подчертани естетически, дрениращи, противохлъзгащи и звукопоглъщащи функции. Настилката е без аналог на българския пазар и съчетава елегантността на италианския мрамор с функционалността на чистата епоксидна смола, като придава естествен стил и комфорт на зоните в които е положена настилката.
Състава и външния вид на покритието го прави особено подходящо при изграждането на алеи и велоалеи, тротоари, зони около фонтани и басейни, подходи към гаражи и паркинг зони, СПА центрове, изложбени зали и шоуруми, магазини и офиси, фоайета, входни пространстра и др.
Възможностите за избор са между 14 цвята, като те могат да се комбинират за достигането на множество различни естетически решения. Смолата, която се използва, подсилва естествения цвят на мраморните късчета и им придава постоянен гланцов (мокър) ефект.
Настилката може да бъде с отворена или със затворена структура. При отворената, освен естетическата и противохлъзгащата функция, водеща е и дренажната способност на настилката. Затворената структура се получава чрез добавяне на допълнително количество прозрачна смола, което не позволява преминаването на течности.