Седем таксиметрови коли и двор на къща били отарашени от ученик в рамките на два месеца. Откраднатите таблети и телефони момчето продавало, за да си набави джобни. 
Смятаният за изпуснато дете тийнейджър живеел с майка си и приятеля й на квартира в местността Караач и бил добре познат с кражбите си, заради което бил настанен в интернат.
В края на август 2018 година започнал да се чуди как да изкара някой лев по лесния начин и решил да търси коли с незатворени прозорци и първата му находка била такси "Дачия Логан". През отворения прозорец ловкият крадец промушил ръката си и отворил вратата на колата, взел таблет, който по-късно продал за 25 лева. Няколо дена по-късно набелязал "Шевролет Нубира", натиснал и свалил с ръце стъклото на прозореца на шофьорската врата, прибрал телефон и 25 лева, но оставил 5 отпечатъка от пръстите си, за които не се замислил. От двор на къща край Охлюва пък откраднал музикална уредба, която пренесъл и скрил до храстите край бензиностанция ОМВ до гарата. По-късно опитал да я продаде, но не успял да намери купувач и я натрошил. От "Шевролет Авео" откраднал телефон и 14 лева, след като махнал задната чистачка на колата и с нея отворил леко смъкнатия прозорец. Не успял обаче да смъкне стъклото на "Тойота Приус" и го счупил, при което си порязал ръката, но това не го спряло да вземе портмоне със 190 лева. 19 лева откраднал от "Шевролет Спарк", а от "Хюндай Акцент", който замерил с тухла, за да счупи прозореца му - таблет.
За кражбите на обща стойност 1410 лева ученикът се изправи пред съда и призна прегрешенията си, като получи облекчена присъда от 10 месеца условно с 3 години изпитателен срок. Наказанието може да се обжалва.