Възрастно семейство от Шумен олекнало с 12 730 лева, след като било оплетено в мрежите на врачка от Русе, която обещала да ги отърве от тегнещо проклятие. Впоследствие се оказало, че доверчивите пенсионери платили на 30-годишната шарлатанка, за да я пратят на екскурзия в Турция.
Всичко започнало през май 2016 година, когато 85-годишният старец попаднал на обява във вестник за чудодейните качества на Венета Н. Описано било, че Маг Вени врачува, разваля магии и дава съвети за щастие и семейна хармония. Дядото се подлъгал като побързал да й се обади по телефона и да й разкаже за проблемите си, без да подозира, че тепърва ще си навлече по-големи грижи.
Врачката веднага намерила решение за мъките му и му дала инструкции - трябвало да се събере вода от седем енергийни извора, част от които се намирали в Турция. Това не го усъмнило и той се съгласил да действат. За всеки телефонен сеанс пенсионерът плащал като първоначално бил таксуван 150 лева, а впоследствие консултациите станали по-скъпи и набъбвали плавно до 500 лева. Щом започнала да събира вода от чудодейните извори врачката поискала 2000 лева. А след като вече била в Турция спешно се оказало, че трябва да купи лек от енергийното място, но парите не стигали и трябвало да й прати още. Така измамничката успяла да оскубе от доверчивото семейство още 9000 лева. Въпреки щедростта си обаче възрастните хора се оплакали, че резултат няма, но врачката ги успокоила, че магията ще се развали до 2 месеца. В крайна сметка обаче у тях надделял здравият разум и подали сигнал в полицията. 
На 5 юни 30-годишната Венета била задържана и побързала да върне на пенсионерите всичките 12 730 лева, които изкопчила от тях. Вероятно надеждата й е по този начин да си издейства по-лека присъда, тъй като тя вече е осъждана за измама през 2014 година. По решение на съда "магьосницата" ще чака поредното дело срещу нея под домашен арест.