Един от най-натоварените и опасни пътни участъци -международният булевард „България“, тъне в мрак, сигнализираха читатели. Осветлението в района на новоизграждащия се покрит пешеходен мост към „Метро“ не работи. Абсолютна тъмница е, цялата осветителна мрежа е повредена, а това е предпоставка за пътни инциденти. И докато местните хора познават пътя, за влизащите и излизащите от страната могат да се ориентират единствено по светещите реклами на бензиностанциите. 
Проблемът ще бъде отстранен, но ще отнеме известно време. Това е стара инсталация, която дава дефекти и аварии. Лаборатория трябва да открие кабелната повреда, а за отстраняването на проблема ще е нужна вишка, което допълнително усложнява предвид интензивното движение, обясни шефът на общинско предприятие „Комунални дейности“ Стамен Савов. 
Поддръжката на възловия булевард „България“, който освен че е част от републиканската пътна мрежа, разделя града на две, се поделя между общината и Пътната агенция. Отпуснатите от държавата средства не са достатъчни и се налага да се ползват пари от общинския бюджет, въпреки че булевардът няма акт 15 и е със статут на строителен обект.