Боксовият свят бе взривен тези дни от изненадващия нокаут, с който Анди Руис отказа „непобедимия“ Антъни Джошуа и му отне четирите световни титли. „Утро“ потърси за коментар треньора в „Локомотив“ /Русе/ Алексей Василев.

- Алексей, не беше ли малко странно, че боксьор като Руис наказа така жестоко британския си опонент?
- Ако съдим по телосложението му, да. На пръв поглед Руис стоеше малко нелепо с тези килограми. Той обаче ме озадачи с взривността си. Имаше бързи и тежки ръце, лявото му кроше беше страховито. Показа и характер, след като първи падна в нокдаун. 
- Мислиш ли, че има нещо вярно в конспирациите, че Джошуа едва ли не се е предал нарочно, за да си осигури реванш срещу още по-тлъст хонорар?
- Изключено! На такова високо ниво няма как да заложи авторитета си. Освен това знаете ли какво означава нокаут при тежките боксьори? Означава, че не само може да свърши като състезател, но и като човек. Говоря за евентуалните сериозни последици за здравето.
- Мениджърът на Кубрат Пулев заяви вчера, че неговият клиент може да се бие през ноември с Руис. Има ли Кобрата някакви шансове срещу такива състезатели?
- Как да няма! Един удар решава всичко. В бокса имаме един лаф, че брадичката няма мускул. Мачовете в тежка категория, особено при професионалистите, са непредвидими. Аз мисля, че Пулев стои доста добре и като техника.