Млад моторист без книжка, блъснал фатално дядо на пешеходна пътека, ще поизчака още докато се яви пред правосъдието, след като делото срещу него бе прекратено от съда.
Обвинението срещу Венцислав А. е за инцидент от края на септември 2015 година, когато той едва бил навършил 18 години. Той явно имал афинитет към моторите, тъй като няколко месеца по-рано бил засечен и санкциониран, че шофира без да има книжка. Фатален обаче се оказал 26 септември, когато около 19 часа младежът връхлита пресичащия на пешеходна пътека на кръстовището на бул.“Христо Ботев“ с бул.“Васил Левски“ 88-годишен Стефан Р. Първоначално старецът се оказал с фрактура на таза, но по-късно починал.
Вчера двама от наследниците на загиналия поискаха да застанат редом до прокуратурата като частни обвинители. Съдът обаче откри, че и трети близък на жертвата има право да участва в процеса, но не е уведомен и изтъкна, че това е пропуск в обвинението, който може да бъде поправен. Затова прекрати делото и го върна обратно на прокуратурата.