Концепцията си за електрическо превозно средство, което е екологично и лесно за използване и производство, представи вчера пред потенциални инвеститори и специалисти от автомобилния бранш собственикът на "Русе Карс" Росен Даскалов. Презентацията се проведе в сервиза на фирмата "София кар" в столицата.
Както "Утро" писа, намеренията на "Син Карс" са да изгради завод за производството на електромобили в Русе. Планът е за финансиране на инвестицията да се пуснат акции на фондовата борса, за което се подготвя процедура за първично публично предлагане /IPO/.
Оригиналната концепция на Росен Даскалов за икономичен градски електромобил предвижда L City да бъде мултифункционална платформа, над която може да се надграждат различни варианти, съобразно нуждите на използване. Пълната автоматизация на контролните елементи ще позволява лесното усъвършенстване в самоуправляващо се превозно средство. Скоростите за придвижване ще бъдат съответно лесно регулируеми, като не се предвижда да са по-големи от 90 км/ч, напълно достатъчни за градски условия.
Предвидени за производство са електромобили с четири габарита - от 8-местна бизнес кола до градски пътнически бус със 36 места. 
Всички модификации ще имат възможност за хибридна версия с бензинов или дизелов двигател.