Троен състав на Окръжния съд отмени действията на частен съдебен изпълнител за продажба на едноетажна къща в Русе заради неизплатени пари към фирма за бързи кредити. 
Сагата започва през 2017 година, когато Ц.Д. тегли от фирма за бърз кредит 1000 лева. Сумата е върната в срок, но от фирмата не му дават документ, а го карат да подпише запис на заповед за нови 4000 лева.
За една година успях да върна над 3000 лева, но служители на фирмата ме накараха да подпиша нов запис на заповед за още 4000 лева, за да имам още една година спокойствие, иначе щели да ме дадат на частен съдия- изпълнител, разказа пред „Утро“ Ц.Д. 
Той отказва и след няколко дни в къщата наистина идва съдебен изпълнител, който описва имота като сграда за дейност. След това обаче я обявява за продан като жилище.
Това вече ме ядоса и подадох жалба в Окръжния съд, тъй като това е единственото ми жилище и не подлежи на секвестиране. През март магистратите решиха казуса в моя полза, като отмениха продажбата на частния съдебен изпълнител, посочи Ц.Д. 
Решението е окончателно.
Това е втора отменена продажба на къща от същия частен съдебен изпълнител за изминалите три месеца. Предният път по сходен начин пострадал мъж от Бяла, който теглил банков кредит и купил два имота във Варна и къща в Бяла. Поради финансови проблеми спрял да плаща вноските към банката и имотите му по Черноморието са продадени. За къщата в Бяла обаче Окръжният съд реши, че тя е единственото му жилище и спря продажбата.