Над 100 модела от 19 марки ще бъдат показани на седмото издание на Автомобилно изложение Русе от 7 до 9 юни. Домакин по традиция ще бъде паркингът на празнуващия 20-годишен юбилей хипермаркет „Метро“, където на близо 8000 кв.метра ще бъдат щандовете на повече от 20 изложители, които отново ще покажат част от най-добрите иновации в бранша. 
Ще бъдат представени всички официални вносители в Русе. Свои автомобили ще покажат и ще предложат за тестово шофиране дилърите на „Дачия“, „Джип“, „Ивеко“, „Исузу“, „Киа“, „Мазда“, „Мерцедес“, „Мицубиши“, „Нисан“, „Опел“, „Пежо“, „Рено“, „Сузуки“, „Тойота“, „Фиат“, „Форд“, Фолксвакен“, „Хюндай“ и „Хавал“. „Утро“ е медиен партньор на изложението.
Откриването на автосалона ще бъде в петък, 7 юни, в 10 часа, а закриването - в неделя, 9 юни, в 16.30 часа.
По традиция в събота ще има щастлива време за децата, които от 11 до 14 часа ще се радват на безплатен сладолед, докато майките и татковците им разглеждат колите на мечтите си. Пак по традиция вносителите ще раздават сувенири и подаръци на посетителите на шандовете си. 
Изложението е важна част и от социалния, и от бизнес календара на Русе. Автомобилите по традиция превличат множество любопитни и са атракция за русенци и за гостите на града. Продажбите на нови автомобили пък е един от най-надеждните показатели за икономическото състояние на града и региона.