Кметският наместник на Церовец Галена Банева окончателно спечели дело срещу председателката на местния пенсионерски клуб, която на всеослушание подложила на съмнение умствения й капацитет. От изречените обиди част от присъстващите толкова се смутили, че излезли от стаята.
Двете жени били в обтегнати отношения открай време, но истинският скандал помежду им се разгорял на 23 март 2018 година. Тогава председателката на клуба предавала документите, с които освобождавала поста и обяснила, че трябва да бъдат подписани. Кметицата напомнила, че документите първо се четат, а след това се подписват. Това отприщило гнева на пенсионерската активистка, която викнала на неприятелката си, че била „доказано проста“ и няколко пъти натъртила мнението.
Злепоставената жена предпочела да замълчи и да потърси справедливост в съда, а две инстанции прецениха, че тя действително е била нагрубена и глобиха Ц.Н. с 1500 лева. Пенсионерската ръководителка обаче бе оправдана по обвинението, че е обидила кметицата, че е клюкарка и че селото е обречено, ако чака нейната работа. Решението е окончателно.