Футболистите на „Дунав“ оцеляха и тази година в Първа лига. След края на сезона най-нормалният въпрос е какво ще се прави сега. По този повод разговаряхме със старши треньора на отбора Людмил Киров.

- Г-н Киров, как се диша сега?
- Много по-спокойно. Обещахме да се преборим за мястото си и в елита и го направихме. Заслугата е на футболистите. 
- Каква е истината в съобщенията, че Емин Ахмед и Мухамаду Н`Дайие са освободени, Христо Попадийн ще премине в „Славия“?
- За освободени хора ей така не може да се говори. Има хора с изтичащи договори. Такава е ситуацията с Христо и Мухамаду. Емин игра при нас като преотстъпен. Ако с тях не се водят преговори за нови контракти, означава, че няма да разчитаме на тях.
- А водят ли се?
- В близките дни ще има повече яснота. Аз знам от кои играчи нямам нужда и какви ще ни трябват за следващия сезон. 
- Кои са другите футболисти, чиито договори изтичат?
- На първо време се сещам за Станислав Антонов, Петър Патев, Божидар Васев, Красимир Станоев, Исмаил Иса. Пак казвам, аз ще държа твърдо някои от тези хора да останат, защото не можем да тръгнем към новото първенство без скелет на отбора. 
- Благой Макенджиев?
- Той има договор и искам да остане. Въпрос на преговори. С Благой хората в защита се чувстват доста по-сигурни. Иса също е много ценен футболист.
- Светослав Ковачев ще се прибере ли в „Лудогорец+?
- 100 процента. 
- Мартин Ковачев ще остане ли в отбора?
- Защо да не остане? Какво като е на 37 години! И през мач да играе, пак ще бъде полезен с големия си опит.
- На какъв етап са плановете ви за селекция?
- Идеи имам, както и набелязани хора. Тепърва ще видим кои играчи ще можем да си позволим. Нуждаем се от няколко футболисти, които да вдигнат класата на отбора с поне 30 процента. Никак няма да е приятно и ако през новия сезон се мъчим за спасение. Трябва да сме си направили изводи и да не повтаряме до втръсване едни и същи стари грешки.