"Аз вярвах! Момчетата също вярваха", каза пред "Утро" старши треньорът на "Дунав" Людмил Киров.
Той обясни и причината за малко изненадващото си решение да даде срещу "Септември" титулярния екип на Петър Патев и Свилен Щерев. Не че двамата са лоши футболисти, но през пролетта бяха със статута на резерви. А изиграха отличен мач.
"Исках да изненадаме съперника и мисля, че се получи. Божидар Васев беше опция, но той имаше здравословни проблеми. Признавам, че някои хора останаха на пейката, защото в главата ми се въртеше и евентуален бараж с отбор от Втора лига. Идеята беше да заложа на по-свежи играчи, а другите да почиват при положение, че съдбата ни бе пратила за още един тежък двубой", каза Киров.
"Дунав" не може да си позволява повече лукса да играе през всеки сезон спасителни мачове за оставане в Първа лига. Ще е хубаво да подсилим отбора с трима-четирима класни футболисти, които да вдигнат нивото на отбора", допълни наставникът.
На срещата при кмета Пламен Стоилов той бе изключително лаконичен.
"Благодаря на екипа си и на всички, които работят за "Дунав". Радвам се, че отново ще играем в Първа лига. Момчетата вече са във ваканция, първата ни тренировка ще е на 12 юни", заяви Киров.