40 ученици от русенски училища, които през изтичащата учебна година са се изявили и са постигнали ярки успехи в олимпиади, конкурси, състезания, вчера бяха наградени за своето усърдие и задълбочена работа. Кметът Пламен Стоилов за осми път поздрави момичетата и момчетата, които са най-добрите в усвояването на знания, но също и в артистични и спортни изяви. Едно от нещата, които отличават Русе от останалите градове, това са образованието, културата и просветата, ние винаги сме били водещи в тази сфера, подчерта в словото си кметът. И продължи: "Убеден съм, че тези деца са бъдещите лидери на Русе и на България!". 
Специални поздравления Стоилов отправи към родителите, възпитали синовете и дъщерите си така, че да отдават предпочитание на смислени и перспективни занимания. Благодарности той адресира и към учителите на децата и към ръководителите на образованието в Русе. 
След това по един успешен ученик от всички училища в общината бе удостоен с отличието, което се връчва в навечерието на Деня на българската писменост и култура. Накрая всички си направиха обща снимка за спомен.