Асансьорът в едно от най-посещаваните здравни заведения в Русе - ДКЦ 1, от два месеца не помръдва, а търсещите здравна помощ там инвалиди и трудно подвижни болни са принудени или да се качват с нечовешки мъки по стълбището към кабинетите, или да се надяват на милосърдието на медиците да слязат да ги видят в коридора на първия етаж.
Налага се лекарите да слизат на партера и да ни преглеждат, което не е нормално, оплака се в редакцията на „Утро“ един от многобройните потърпевши - възрастен мъж. Действително от два месеца асансьорът се поврежда ден през ден, защото пациентите го претоварват и той вече не може да издържа, каза управителят на ДКЦ 1 д-р Цветан Райчинов.
Ремонтът този път се забавил, тъй като нито една от специализираните фирми за поддръжка на асансьори не искала да го ремонтира по три пъти в седмицата. Вчера д-р Райчинов най-после е успял да сключи договор с фирма, която обещала до края на седмицата да реши проблема. 
Същевременно търсим начин да купим нов асансьор, защото този е амортизиран. Вече сме изпратили запитвания за цени, чакаме оферти, посочи управителят на ДКЦ 1.