Над 150 души от страната и чужбина се включиха във второто издание на фестивала на поетичния театър „Борба и обич“ по произведения на български поети. Жури с председател поетесата и журналист Елица Виденова, и членове Лили Спасова от Държавната агенция за българите в чужбина и председателят на Фондация „Тангра Танакра“ Петко Колев определиха победителите. Наградите връчи областният управител Галин Григоров, а сред гостите на церемонията беше депутатът Искрен Веселинов.  
Голямата награда отиде за постановката „Земя като една човешка длан“ на Драматично студио от Кипър. За най-добра женска роля бяха отличени Елисавета Георгиева и Здравка Сребрева от Югозападния университет в Благоевград, а наградата за мъжка роля беше присъдена на Исмаил Ходжев. Специалната награда спечели младежката русенска трупа „Артистисимо“, която представи спектакъла „Свобода или смърт юнашка“ с ръководители Иглика Пеева и проф. д-р Александър Илиев. Раздадени бяха колективни и индивидуални награди в четири възрастови групи, като бяха избрани също най-емоционален и най-атрактивен спектакъл. 
На фестивала беше показана изложба с рисунки на деца от българските общности в чужбина, прожектирани бяха три исторически филма и се проведе поетична вечер с представяне на поети, които творят извън България.