„Дунав“ ще играе тази неделя от 20 часа на Градския стадион първия си мач от втория бараж срещу „Септември“. В навечерието на двубоя „Утро“ разговаря с един от основните футболисти на отбора - Диян Димов.

- Дияне, направи отличен мач срещу "Витоша" в София  и даде голов пас. 
- Всички играха добре. Играхме като отбор. Преди мача говорихме и си казахме, че всеки трябва да даде всичко, каквото може. Така беше, когато станахме четвърти в Първа лига. Тогава - да си кажем честно - също нямахме кой знае какви изключителни футболисти, но всички са раздаваха съобразно възможностите си. И се получаваше.
- Споделяш ли оценката, че "Септември" е по-добър отбор от "Витоша"?
- Тимът не е за подценяване, но няма защо да се плашим. И двата ни мача срещу "Септември" през този сезон завършиха с равенство. Не просто трябва, а сме длъжни да запишем победа в Русе. 
- Доколко отборът ще страда в атака без наказания Светослав Ковачев?
- Той е отличен футболист, но ще се наложи да се справим без него. Старши треньорът Людмил Киров ще прецени най-добре с какъв състав ще излезем.
- "Царско село" вече влезе в Първа лига. ЦСКА 1948 също има шанс да участва в баражите. Как гледаш на подобни отбори като участници в елита?
- Никой няма нужда от тимове с публика от по 30 души. Примерите са със "Септември" и "Витоша". Много по-нормално би било Лигата да включва отбори като "Спартак" /Варна/ или "Нефтохимик". Объркана работа! Но да не коментираме другите клубове. Идва важен мач със "Септември". Очаквам публиката да ни помогне в максимална степен.