Десетки шатри са разпънати на централния площад и привличат интереса на русенци с предлаганите художествени произведения от дърворезба и ковано желязо, кожени изделия, сувенири, бижута. В някои от тях майстори на художествените занаяти показват своите умения. Опашка се изви и пред щанда, където на живо кулинарни изкушения приготвяше шеф Иван Звездев. Атракциите са част от богатата програма на 15-ото изложение „Уикенд туризъм“ и 12-ия фестивал на туристическите забавления, които бяха открити вчера в Доходното здание. Във фоайето му пък са подредени щандовете на 27 общини, които представят музеи, хотели, винарски къщи. А пред Доходното артисти на кокили и жонгльори посрещнаха министъра на туризма Николина Ангелкова. 
Една от основните цели на борсата „Уикенд туризъм“ е да насочи вниманието към вътрешността на страната. Това е много добър начин да представим възможностите за разширяване и насочване целогодишно на вниманието към България и към прекрасни места, какъвто е Русе. Наблюдаваме около 2% ръст на вътрешния туризъм и очакваме интересът към страната да се засили, каза Ангелкова. 
Горди сме с изложението „Уикенд туризъм“, като огромна роля за успеха му имат Министерството на туризма и министър Ангелкова, която ни подкрепя по всякакъв начин. Целият площад е пълен с усмихнати и щастливи хора, които разглеждат щандовете и шатрите. Събитието се вписва в желанието ни Русе да се утвърди като водеща туристическа дестинация, подчерта кметът Пламен Стоилов.  
За първи път джаз уикенд ще съпътства традиционното изложение, като в петък и събота на сцената на Доходното ще свирят утвърдени имена в музиката на свободните хора. За най-малките ще има разнообразни игри, сред които площадка за безопасно движение, лента „Скайлайн“.