14 музикални пиеси в 10 танцово-театрални сюжета, които извеждат емоциите и отношенията между героите и пресъздават една модерна версия, която отразява днешното състояние на човека. Това ще види русенската публика в премиерния спектакъл на операта "Селска чест"/"Метаморфози на любовта", който ще бъде представен на 21 май. Той е посветен на 20-годишнината от смъртта на театралния режисьор-реформатор Йежи Гротовски и на 10-годишнината от смъртта на основоположничката на съвременния танцов театър Пина Бауш. "Метаморфози на любовта" е театрално-танцов спектакъл с музиката на Астор Пиацола, който изобразява реалната, но същевременно и невидима материя на чувствата. "Селска чест" е едноактна мелодрама от Пиетро Маскани, в която действието е изключително наситено. Това стана ясно на пресконференция вчера в градинката на площад "Батенберг", в която участваха режисьорът Аделаида Якимова, хореографът Зорница Петрова и част от солистите. 
Този проект е нещо много специално. Почти всички артисти са свързани по много особен начин. Това е проект, който се опитах да прочета по различен начин, от това, което е правено досега, сподели Якимова. 
Всички сюжетни линии в "Селска чест" и "Метаморфози на любовта" са асоциирани с нашето битие и показват времена, нрави, егоцентризъм. Те описват емоционални отношения, като хората се показват от всички положителни и отрицателни страни. Целта на проекта е да докосне зрителите, а те да излязат емоционално ангажирани, казаха солистите, които участват в новата постановка на операта.