Социалната мрежа "Туитър" обяви, че може случайно да е събрала и споделила данни за местоположението на част от потребителите си, които са влизали в платформата през устройства на Apple. Информацията предполагаемо е получена от рекламен партньор на компанията, предава Ройтерс, цитирана от "Инвестор".

В публикация в блога си "Туитър" твърди, че събраните данни не са запазени, а са съществували на системите ѝ за кратко. Организацията е информирала акаунтите, които са засегнати, и ги е уведомила, че грешката вече е оправена.

Рекламният партньор не е получил данните по начин, който би могъл да компрометира самоличността на самите потребители, допълват от "Туитър".

На този етап не е ясно кога се е случило самото споделяне на данните и за колко дълъг период от време, тъй като социалната мрежа не разкрива подробности.

Името на партньора, получил информацията, също не е публично известно. Twitter не пожела да обясни как се е получила грешката, а просто, че не е успяла да премахне навреме данните за локациите, допълва TechCrunch.