Акушер-гинекологът доц.Георги Хубчев е тазгодишният носител на наградата Доктор на годината в петото издание на националните Медицински Оскари 2019, организирано от ПР агенция "ВИП комюникейшънс" в партньорство с Национална пациентска организация, Български лекарски съюз, Национално сдружение на общопрактикуващите лекари и др. Церемонията се проведе в хотел "Маринела" в столицата.
Доц.Хубчев бе номиниран за приза от Българския лекарски съюз и Университетска болница "Дева Мария" в Бургас, в която от март е началник на АГ клиниката. Номинацията му бе подкрепена от Националната пациентска организация и Националното сдружение на общопрактикуващите лекари.
Отличието му бе връчено за приложени иновативни методи в урогинекологията, които обхващат поставяне за първи път в страната на изкуствен сфинктер на жена с тежка форма на стрес инконтиненция /изпускане на урина/ и извършена за първи път в България и Европа отворена и лапаро-ендоскопска операция с J-плазма на пациентка с карцином на матката. Освен това доц.Хубчев популяризира и въведе ръчно изработени слингове /специални торбички - б.р./ при пациентки, които се изпускат по малка нужда.
Призът е връчен на русенския акушер-гинеколог и за неговата 40-годишна оперативна дейност в Русе и Бургас.
В средата на март той стана началник на отделението по акушерство и гинекология в УМБАЛ "Дева Мария" в Бургас, където оперираше през последните 10 години, за да му помогне да придобие трето ниво на компетентност и да стане клиника.