Пространството пред Дома на покойника в гробищен парк „Чародейка“ се оказа тясно да събере всички, които дойдоха в събота наобед да си вземат последно сбогом с проф.д-р Георги Хубчев. Освен семейството му, на опелото бяха близки, приятели и колеги от АГ комплекса в болница „Канев“, на който той беше началник от 2002 до 2019 година.
Трогателни съболезнователни слова произнесоха от управата на гробището и от Общинския съвет, след което прощални думи казаха кметът Пенчо Милков и ректорът на Русенския университет чл.-кор.проф. Христо Белоев. След това урната с праха му бе поставена в траурната стена в гробищния парк.
През последните 18 месеца проф.д-р Георги Хубчев беше началник на отделението по акушество и гинекология в Университетска болница „Дева Мария“ в Бургас. На 2 октомври той се почувствал отпаднал, обадил се на колегите си и поискал да му влеят система. Диагностициран е с коронавирус и шест часа по-късно състоянието му рязко се влошава. Приведен е в реанимацията на болницата, където е интубиран. През следващите 15 дни 15 специалисти от „Дева Мария“ използват всички известни методи и медикаменти за лечение на коронавирус, но на 17 октомври призори д-р Георги Хубчев губи битката с Ковид-19. 
Два дни преди това комисия в Русенски университет го удостои със званието професор. Седмица, преди да се разболее, той защитава професорската си дисертация, но  не дочака да чуе новината.
На 20 октомври с д-р Хубчев се простиха колегите и приятелите му в Бургас, а на 24-и пред праха му сведоха глави русенските му колеги и приятели.
Хиляди жени ще помнят с благодарност акушер гинеколога, който им е помогнал да се сдобият с най-ценното - собствено дете, или им е дал втори шанс за живот. Десетки лекари са попивали от неговите знания и ще го помнят като свой учител в професията. Близките и приятелите няма да забравят човека с голямо сърце, който често поставяше на първо място лекарския дълг. Една вселена от професионализъм и отговорност, към която открехва завесата публикацията на в. „168 часа“, която предлагаме на вашето внимание.