Заместник-председателят на ВМРО-Българско национално движение и народен представител от ОП Искрен Веселинов коментира предстоящите избори за Европейски парламент, които ще се проведат на 26 май 2019 година. 
Той анализира настоящата политическа обстановка в страната, като извежда два основни акцента. Първият – това са постоянните скандали, чиято единствена цел, според него, е да накарат българите да не отидат до избирателните урни. Внушението, че всички са еднакви, корумпирани и замесени в някакви афери идва да покаже, че политическите партии не успяват да формулират и излъчат подходящи послания. Всъщност това е и вторият акцент. За Веселинов не е изненада това, тъй като сочените от статистиката за попадащи в първата тройка ГЕРБ, БСП и ДПС не притежават кой знае колко отличаваща се визия за бъдещето на ЕС и Европа въобще. Според него това, което в момента е най-нужно на българския народ, е действеният просветен патриотизъм в неговата най-висша градивна форма, изключваща по същество всеки повод за скандали. ВМРО е логичният и доказал се с работата си носител именно на тази идея. Искрен Веселинов счита, че затвърждаването на патриотите от ВМРО като единствена алтернатива на предстоящите избори, е резултат на неуморната работа, която дава резултати. Спирането на ратификацията на Истанбулската конвенция, неприемането на Глобалния  пакт за миграция, както и изработването на Концепцията за противодействие на циганската маргинализация са само част от успехите на патриотичното движение. 
Това, което най-много прави впечатление обаче, е силното русенско присъствие в листата на ВМРО-Българско национално движение за предстоящите избори за Европейски парламент. Юлиан Ангелов и Иво Пазарджиев са русенските представители в битката, която ще се реши на 26 май 2019 година. Ангелов в момента е народен представител от ОП, но и организационен секретар на ВМРО. Много добър икономист, отличен парламентьор, върл застъпник за българските общности извън пределите на страната и безкрайно убеден в правотата на твърдението, че България следва да има силно представителство в ЕП. Иво Пазарджиев пък е сред най-дейните общински съветници в русенския общински съвет. Председател на групата общински съветници. Един от най-върлите критици на колаборацията, която се наблюдава в ОбС-Русе през последните години между ГЕРБ, БСП, ДПС и т.нар. „десни“. Пазарджиев е и много добър адвокат, запален тенисист и велосипедист. Листата има още едно сериозно преимущество – тя се води от Ангел Джамбазки. Това е човекът, който изпълни със смисъл понятието евродепутат. Той не само е най-активният от българска страна, но и в Топ 10 на самия Европейски парламент. Юлиан Ангелов е под номер 102 в преференциалната листа, а Иво Пазарджиев – 113. 
ВМРО-БНД е номер 3 в интегралната
бюлетина.