След огромния интерес към първото гостуване на проекта на джамена Христо Йоцов - „The Art of The Trio“, следва нова доза щастие за почитателите на музиката му в Русе. Квартетът Арнау Гарофе-Фарас (Барселона) - тенор, сопран саксофон, Любo Цанев - пиано, Димитър Карамфилов - контрабас, и Христо Йоцов - барабани, гостува днес в NetWorx Jazz кафе. Изпълненията започват в 20 часа, а кувертът от 20 лева включва вход и консумация.
Христо Йоцов създава „Jazz Cats“ през 2016 г. първоначално като клубен проект, вдъхновен от би-боп традицията. Още след първите гигове става ясно, че групата има много по-голям потенциал. Майсторството на четиримата, спойката между тях и високата степен на енергия довежда до обогатяване и разнообразяване на репертоара, което превръща проекта в концертен и фестивален.
През 2017 г. е издаден първият албум „Jazz Cats“, с който групата активно концертира в страната на фестивални и клубни сцени. През март 2018 г. „котките“ изнасят с голям успех концерт в Барселона, родния град на Арнау.
През февруари тази година излезе и вторият албум на групата - „Jazz Cats 2“. Пиесите, както и в предишния албум, са отново на Христо Йоцов, като този път музиката има по-фюжън характер. Предстоят много ангажименти на групата както на българска сцена, така и в Европа.
„Cats“ е нарицателно име за джазовите музиканти по света и един вид ценз за ниво и професионализъм. За избора има и личен мотив - Христо отдавна съжителства с котки и твърди, че познава и разбира тези невероятни създания. Затова и заглавията на парчетата са свързани с различни котешки характери и състояния - „Mystery Cats“, „Lazy Cats“, „Motion Cats“, „Smart Cats“ - все неща, присъщи и на човешкия характер и емоция.
Проектът е подкрепен от Фондация „Америка за България“ чрез Програмата „Изкуство в движение“,  администрирана от Фондация „Арт Офис“. Спонсор на събитието в Русе е туристическа агенция „MG Travel“.