Русенските ценители на стилните екстравагантни арт проекти имат възможност отново да се полюбуват на слънчевия залез в компанията на трима иновативни музиканти. За 18 май е предвидено събитието, наречено Danube Sunset Sessions - Solis Occasum 2019, когато на римската крепост Сексагинта Приста в Европейската нощ на музеите под открито небе ще се съберат трима артисти от Русе, създаващи своята музика независимо един от друг. Началото на изявата е в 19 часа, когато Kopriva, Milesh и RudeBrutal ще започнат плетеницата от звук и ритъм от утвърдени денс и етно стилове с прекрасната гледка към река Дунав, която се открива от крепостта.
Milesh е Павел Анастасов, русенец, завършил образованието си в Румъния, където среща по-добра реализация за музикалните си изяви и по-гладна за съвременна музика и експериментален звук аудитория.
Русенката Ваяна Ташева е Kopriva. Тя създава многопластова музика с неординарни текстове, като прави това на живо пред аудиторията. 
Андрей Тотев е RudeBrutal. Той е дигитален артист с близо 20-годишно творчество и е автор и продуцент на стотици аудиовизуални продукти.