18 454 жители на Русенска област с увреждания са получили през месец март финансова подкрепа. Бройката е с 4288 повече от хората, които до декември миналата година са получавали интеграционни добавки. Новият закон, който приключи раздаването на интеграционни добавки, разшири периметъра за финансова подкрепа. Сега различни суми, които се изчисляват индивидуално в зависимост от степента на увреждане, получават и хора, които имат от 50 до 70 процента степен на увреждане, обясни директорът на регионалната дирекция „Социално подпомагане“ Милена Влахова. 
Само през март месечната финансова подкрепа за жители на областта възлиза на 1 034 034.23 лева, докато миналия декември тя е било 348 974.51 лева, обясни Влахова. 
Тя напомни, че в момента тече подаването на заявление за извършване на индивидуална оценка на потребностите на хора с увреждания, която се прави по новия закон. Досега са приети общо 535 заявления, каза Влахова и посочи: „В Бяла са депозирани 43 заявки, във Ветово - 28, в Две могили - 33, а в Русе - 431. Засега само в Русе вече има готови оценки - те са 97. Работата е много, много са новите моменти и колегите са доста натоварени, но се работи интензивно“, обясни Милена Влахова.