„Русенци, елате на Градския стадион, за да подкрепите отбора! Мачът срещу „Витоша“ /Бистрица/ е първият от изключително специалните ни двубои. Без подкрепа от трибуните ще е трудно. Който иска „Дунав“ да играе и през следващия сезон в Първа лига, трябва да е до нашия тим. Много ми се иска да видя пълни трибуни. Много пъти чувам критики, че мястото на русенския футбол не е там, където трябва да бъде. Да, така е, но без фенове нито един отбор не може да върви напред. Не е клише, че привържениците са 12-ият играч. Да се сетим само какво правят феновете в Англия. Виждал съм Градския стадион с много хора, сега е време за подобен момент“, каза пред „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Людмил Киров.
Русенският отбор ще играе утре от 19.30 часа домакински двубой от първата баражна сесия срещу „Витоша“ /Бистрица/. Реваншът на столичен терен ще е в понеделник. 
„Всички са здрави, нямаме наказани футболисти. Почти съм наясно с титулярния състав. Последната ни тренировка ще е днес от 19.30 часа. Тогава ще знам със сигурност кои 11 момчета ще излязат на терена. Които и да са те, съм сигурен, че ще се раздадат. Дано имаме и малко късмет“, добави Киров.
Според него отборът има сили да се пребори и да остане в Първа лига.
„Лошото е, че за втора поредна година сме замесени в борбата за оцеляване. Ако се измъкнем и сега, ще подсилим отбора. Вече разговарях за селекцията с президента на клуба д-р Симеон Симеонов. Нека обаче първо свършим работата си за оцеляване в лигата“, завърши Киров.