Меган Маркъл роди здраво момченце, новината бе съобщена от гордия баща принц Хари.

Херцогът на Съсекс заяви, че е „абсолютно развълнуван” и благодари на общността за нейната подкрепа по време на бременността.

Принц Хари сподели, че Меган и бебето се справят „изключително добре” и все още мислят за име на бебето, което е било родено в 05:26 ч. местно време днес – 6 май.

От Бъкингамския дворец съобщиха, че бебето тежи 3.311 кг и че баща му е присъствал на раждането.

„Кралицата, херцогът на Единбург, принцът на Уелс, херцогинята на Корнуел, херцогът и херцогинята на Кеймбрич, лейди Джейн Фелолес, Лейди Сара Мккоркуодал бяха уведомени и са доволни от новините”, добавят още от двореца.

„Майката на херцогинята Дория Рагланд, която е очарована от раждането на първото си внуче” е с младото семейство в резиденцията „Фрогмор.”

Синът на Меган и Хари влезе в историята. Една от причините за това, е че новият британски кралски наследник е бебе, принадлежащо към две раси, защото бащата на Маркъл е бял, а майка й е афроамериканка. Въпреки че през 19 век се предполагаше, че кралица Шарлот е от африкански произход, това никога не беше официално потвърдено, за разлика от сегашния случай.

Освен това бебето е и първото дете в кралското семейство с право на американско гражданство, тъй като Меган Маркъл все още е американска гражданка. В случай, че тя не се откаже от американското си гражданство, ще продължи да плаща данъци в Съединените щати, синът ѝ също.

Новината за бременността на Меган бе съобщена по време на тяхното първо пътуване като семейство през октомври миналата година. Тогава херцогът и херцогинята посетиха Австралия и Нова Зеландия.

Меган и Хари встъпиха в брак през май месец миналата година на препълнена със знаменитости церемония, докато десетки хиляди фенове се веселяха на улицата и милиони гледаха по целия свят.

Двойката се запознава през 2016 г. чрез обща приятелка. До този момент принцът нито е гледал сериали с участието на Маркъл, нито знае нещо за актрисата. Тя му прави прекрасно впечатление и след няколко седмици той я кани на ваканция в Ботсвана.