Проблемът ми е ГЕРБ, това, което ние си правим в ГЕРБ. БСП не са ми проблем. Злоупотреби с европейски пари има във всички европейски страни. Брюксел прекрасно знае, че българските правоохранителни органи ще размажат злоупотребителите. Благодаря на свободните медии в България, че показаха много недъзи.

Това каза пред БНТ премиерът Бойко Борисов. Той категорично отрече, че и при загуба за ГЕРБ на евровота правителството няма да подаде оставка, защото „от другата страна няма нищо”.

Яд ме е, срам ме е, аз нито веднъж не отидох на гости на нито един мои министър, кмет, да бях отишъл, щях да съм взел по-рано мерки. Сгрешил съм, че не съм се поинтересувал, заяви Борисов по повод скандалите с апартаментите на властта и къщи за гости, строени с европари.

„Единственият изход от ситуацията е справедливост – виновните, ще връщат ли къщи, ще връщат ли пари – кой с каквото е злоупотребил”, каза още Борисов и визирайки политическите си опоненти продължи: При мен единият си е направил асансьор в апартамента, другите са си вземали сгради.

„ГЕРБ винаги е побеждавала БСП. Навремето нашите партньори СДС ги подцениха. Всичко хубаво, което се е случвало в тая държава – от метрото до Северната тангента, сме го направили ние и изведнъж да ни сложат етикет заради няколко човека, които са решили, че трябва да излязат богати от политиката или са си построили хубави апартаменти, няма да го бъде”, закани се Борисов.

Той бе категоричен, че всички национални катастрофи стават когато управлява БСП. „За един апартамент с асансьор или една къща за гости в Сандански на фона на милиардите приватизации”.

„Аз съм го направил ГЕРБ и той досега работеше перфектно. Много брутално ще действам, но нека да минат изборите”, продължи Борисов.

Според него Цветан Цветанов е заличил всичко добро, което е направил: „Аз Цветанов си го обичам като дете, като министър си заложи главата и с „Хизбула”, и с „Наглите”, и с отвличанията, и много работа свърши. От човек с авторитет в партията, заличи всичко добро”, заяви Борисов и добави: Цветанов сложи лъжицата с катран в кацата с мед.

Има един ден в годината за прошка – 26 май, ще видим нашите избиратели дали ще ни простят. Но голяма щета ни се нанесе, призна Борисов.

„БСП не са ми проблем, проблем ми е моята партия. Ние сега трябва да си подредим нашата къщичка. Да се връщат, да се даряват, да се продават къщите, а органите на реда да си свършат работата”, каза премиерът.

Запитан дали ще иска оставката и на земеделския министър Румен Порожанов, Борисов каза, че прокуратурата проверява всички сделки без изключение и всеки ще понесе своята отговорност.

Президента не ми го давайте за пример, той има за какво да се замисли, дори и в библията е казано: Първо виж себе си, каза още Бойко Борисов.

Той категорично заяви, че най-голямата глупост е, че обмисля президентски пост и припомни, че още по времето, когато беше главен секретар на МВР имаше подобни предположения.