Футболистите на „Дунав“ ще играят днес от 17.30 часа домакински мач срещу „Славия“. Двубоят е последен за русенския отбор в плейофната фаза на първенството в Първа лига.
Както писа „Утро“, дунавци трябва да победят, а „Септември“ да загуби в игралия се вчера двубой срещу „Локо“ в Пловдив, за да се класират трети в подгрупа „Б“. Позицията ще им даде възможност да се срещнат в първия бараж с отбора на „Верея“. Другата възможност е да останат четвърти и да излязат срещу „Витоша“ /Бистрица/.
„Готови сме и на двата варианта. Все си мисля, че локомотивци ще подходят сериозно към мача, тъй като до финала им за купата на България срещу „Ботев“ /Пд/ има цели две седмици. Не вярвам да се пестят. Ако не се получи, е ясно, че ще се срещнем с „Витоша“. Днес /вчера/ ще пътувам за Велико Търново, за да гледам мача на „Витоша“ с „Етър“. Не че не знам какво може отборът от Бистрица, но все си е друго да проследиш срещата на живо“, каза пред „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Людмил Киров. 
Той допълни, че ако „Септември“ поднесе „изненада“ в Пловдив, ще заложи на експериментален състав в мача срещу „Славия“.  
„Ще дам възможност за игра на футболисти, които не са със статута на титуляри. Определих група от 20 състезатели“, каза Киров.
Всички играчи са здрави, включително Емин Ахмед и Илия Мунин.
„Дунав“ и „Славия“ се срещнаха съвсем наскоро. На 14 април русенският отбор победи „белите“ на „Овча купел“ с 5:3.