Отборът на "Янтра" /Долна Студена/ ще бъде глобен, а треньорът Георги Парушев ще бъде наказан с лишаване на права за 2 мача, обяви пред "Утро" председателят на Областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс.
Санкцията ще бъде наложена за самоволно напускане на терена от футболистите от Долна Студена в 26-а минута в мача срещу "Ботев" /Копривец/. И то при положение, че водят с 1:0. Тимът ще отнесе и служебна загуба с 0:3.
"Мотивът на долностуденчани бил, че здравето на играчите им било застрашено. Нищо подобно! Циркове, някой се прави на интересен", коментира Димитров.
Отборът пък на "Левски" /Караманово/ ще получи последно предупреждение за изваждане от групата, след като не се яви за гостуването си на "Партизан" /Босилковци/. 
"Какво да кажа за мача "Сокол"-"Дунарит" /Николово/ в Червена вода! Прекрасен терен, джентълменска игра, обрати, много зрители!", заяви Димитров.
Това дерби завърши при 2:2, като "соколите" повеждаха на два пъти. Този резултат устройва и двата отбора. Дунаритци удържаха челото, а "Сокол", който победи по-рано през седмицата в отложен мач "Спартак" /Хотанца/ с 2:0, се утвърди в Топ 4.
Дивизия "Запад": "Две могили"-"Янтра" /Ценово/ - 4:0, "Левски" /Новград/-"Атлетик" /Тръстеник/ - 1:4, "Борово"-"Младост" /Екзарх Йосиф/ - 0:0.
Дивизия "Изток": "Смирненски"-"Юделник" - 3:1, "Спартак" /Хотанца/-"Дунав" /Сливо поле/ - 0:5, "Приста" /Средна кула/-"Мартен" - 2:6.