72 ученици от Математическа гиназия "Баба Тонка" и всички преподаватели по български език и литература от училището проведоха дискусионен лингвистичен семинар в Софийския университет "Св.Климент Охридски". Форумът е втора част от проект на МГ и СУ по идея на учителката Цветелина Цветанова.
През ноември русенските ученици останаха впечатлени от експозето за публичната реч на политици и общественици, подготвено от езиковеда доц.Владислав Миланов. Сега самите ученици представиха свои разработки в аулата на СУ. 
31-те проекта бяха обединени в тематичните гнезда "Социални мрежи и анонимност зад аватар", "Медии и реклама" и "Езикът на хейтърството". Презентациите представляваха скечове, клипчета, кратко филмче, анкетни проучвания сред ученици, а едно от представянията включваше огромен хейт-бутон, карикатури и класически научни изложения. 
В двата дни на семинара гости бяха журналистките Диана Радева от тв Европа и Анна Ангелова от БНТ, както и поетът Николай Милчев. Доц.Миланов не скри, че е впечатлен от ползотворната лингвистична среща и от гражданската активност и езиковия усет на учениците от МГ. Всички техни разработки ще бъдат публикувани в специално издание на университетското издателство.